Donderdag 6 september is de laatste dag van de achtste editie van 'I Like to Move it!', een sportweek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Meer dan 150 sporters uit drie landen konden zich een week lang uitleven in en om het Sport Vlaanderen centrum Netepark.

Ze combineerden er recreatie en initiatie met competitie in diverse sporttakken. Lokale sportclubs zorgden mee voor een kwalitatieve omkadering.

Onder andere de stad Herentals en diverse lokale verenigingen zoals de Herentalse Wandelclub, TTC Virtus (Wechelderzande), Herentalse Badmintonclub, Geelse Tafeltennisclub, Circusatelier Locorotondo, De Waterral en de Vlaamse Wielerschool tekenden present om de talrijke sessies in goede banen te leiden.

Talenten worden ontdekt, vriendschappen ontstaan over de grenzen heen. Op het programma stonden traditiegetrouw een internationale competitie in zaalvoetbal, tafeltennis, badminton, volleybal en netbal.

Verder is er ook een rijk gevuld keuzeprogramma met geocache-mountainbike, valtechnieken, innogames, avontuurlijke buitensporten, groene wandeltochten... kortom een mooie mix met voor elk wat wils.

Elke avond zijn er ook activiteiten waar de deelnemers elkaar wat beter leren kennen of gewoon gezellig samen zijn. Naast de eigen Vlaamse deelnemers zijn er ook delegaties uit Groot-Brittannië en Nederland. Allen hebben ze hetzelfde doel: samen sporten, als sporter onder sporters.

Parantee-Psylos wil mensen met een psychische kwetsbaarheid op een duurzame en gezonde manier in beweging zetten. Dat doet de federatie onder andere door de organisatie van recreatieve sportactiviteiten en sportieve meerdaagsen doorheen Vlaanderen. Hier kan men kennis maken met diverse sporttakken en kan men samen met andere sporters zijn grenzen aftasten of zelfs verleggen. Deze werking is uniek in Europa!

I Like to Move it! wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Herentals en Sport Vlaanderen en met steun van de Vlaamse Gemeenschap.